Postări populare

joi, 8 septembrie 2011

Impresii de la Workshop-ul susţinut de maestrul YUSAI SHOKOIN (Japonia) - Tatting – Arta Dantelei cu Suveica şi vernisajul expoziţiei Regina Elisabeta şi arta dantelei cu suveica desfăşurate la Castelul Peleş.

Impresii de la Workshop-ul susţinut de maestrul YUSAI SHOKOIN  (Japonia) - Tatting – Arta Dantelei cu Suveica şi vernisajul expoziţiei Regina Elisabeta şi arta dantelei cu suveica desfăşurate la Castelul Peleş.

Nu pot sa exprim in cuvinte ceea ce am trait astazi. A fost foarte frumos!  Workshopul a fost deschis la orele 10 in prezenta delagatiei japoneze formata din maestrul Yusai Shokoin, un delegat al Ambasadei Japoniei la Bucuresti care ne-a adresat mesajul ambasadorului pentru aceasta actiune, si patru delicate doamne din Japonia care au avut rolul de a ne initia in arta dantelei cu suveica. Fiecare din noi a primit o suveica pe care ni s-a permis sa o pastram, cateva  fire si doua pagini cu instructiuni.

Aceasta este naveta pe care o voi pastra cu mandrie:




Apoi la treaba. Profesoara noastra, adica ”Senseiul” nostru a fost doamna Morihisa Ritsuko, cea cu care eu personal am avut o relatie deosebita care a culminat cu o mare surpriza: atat am batut-o saraca la cap sa ma invete ”a long picot”, incat, dupa ce am reusit sa invat mi-a daruit un superb semn de carte realizat de dumneaei. Nu va pot spune de ce finete deosebita este aceasta piesa!
Doamnele din Japonia a organizat o mica prezentare a unor piese relizate de dumnealor cat si de maestrul Yusai Shokoin, o sa vedeti sunt piese de o finete deosebita, nu am mai vazut asa ceva, si apoi a fost vernisata expozitia care continea cateva piese de dantela realizate de regina Elisabeta. Imi cer scuze pentru calitatea imaginilor dar au fost facute cu telefonul.

Dar las imaginile sa vorbeasca:

Delegatia japoneza:






Sensei Morihisa Ritsuko (in prim plan)


Piese relizate de ele:






















Aceasta piesa de mai jos mi s-a parut una exceptionala! Ganditi-va ca are un diametru de aproximativ 40 cm si a fost lucrat cu un fir la grosime ca acela pe care il folosim noi la papiote la masina de cusut!

















































O alta piesa care m-a impresionat, un evantai cu diametrul de aproximativ 20 cm



Imagini din expoziţie:

Giulgiul cu care trebuia acoperita Regina după trecerea în nefiinţă dar care nu a fost folosit, se pare ca din cauza ca nu a fost terminat.




 La acest giulgiu se pare ca lucra atunci când a fost realiyată lucrarea de sculptură aflată în gradina Palatului Peleş:

Panza de botez a Regelui Carol:









Un filmulet de la workshop il puteti urmări aici:
aici

Va mai arat doua piese care apartineau profesoarei noastre:

O minunată gentuţă de lucru în care isi tinea navetele si crosetele.



Iar centimetrul...m-a lasat http://smileyjungle.



Inchei cu imagini de pe domeniul Peles, putine ca nu prea am avut timp:















O piesa de arta decorativa din interior:




Si superba mea amintire: semnul de carte primit cadou de la Sensei Morihisa Ritsuko:




3 comentarii:

  1. Intr-adevar o zi plina de lucruri frumoase,de neuitat.Prin pozele si cuvintele tale am facut si eu o mica "calatorie" in timp in acea zi :)Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. waw...dar ce minunatii...ce lucruri frumoase...nici in vis nu ma gandesc ca voi apuca sa fac vreodata asa ceva..te felicit ca ai participat la un asa schimb de experienta..

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost intr-adevar o zi de neuitat!

    RăspundețiȘtergere